Welpen

welpen logo

De welpen zijn jongetjes en meisjes tussen de 7 en 11 jaar. Bij de welpen ontdek je de wereld van de jungle maar ook de wereld om je heen. Het spel van de welpen wordt gespeeld in de jungle. De leiding heeft allemaal een eigen jungle naam en opkomsten staan vaak in het thema van de jungle. De grote groep welpen is onderverdeelt in nesten. Ieder nest bestaat uit 4-6 welpen waarbij er altijd 1 welp de gids is en 1 welp de helper. Activiteiten worden soms met de grote groep gespeeld en soms met het nest.

Welpen spelen pelletjes waarbij je leert samenwerken, winnen en verliezen maar waarbij je vooral heel veel plezier hebt met elkaar.

Naast spelletjes doen kun je bij de welpen ook heel veel leren. Welpen leren over de natuur, simpele knopen leggen, een vuurtje maken, speurtochten lopen en kunnen insignes halen op verschillende thema┬┤s zoals koken en ehbo. Allemaal afgestemd op de leeftijd.

Welpen komen op zaterdag bij elkaar van 13.30 tot 14.30. Tijdens de opkomst is er altijd een momentje voor drinken en iets lekkers. Welpen dragen een groene scoutfit blouse met daarbij onze eigen groepsdas. Welpen gaan ieder jaar op kamp in nederland. Zij verblijven dan van zaterdag tm zaterdag in een scoutinggebouw van een andere groep. Tijdens het kamp is er een thema waar de welpen heel de week mee bezig zijn en vaak is dit heel spannend!