Scouts

scouts logo

Bij de scouts komen jongens en meiden tussen de 11 en 14 jaar bij elkaar. Bij de scouts speel je het scoutingspel niet meer in thema maar de groep scouts is wel onderverdeeld in patrouilles. Iedere patrouille bestaat uit 4-7 scouts waarbij er een patrouilleleider en een assistent-patrouilleleider zijn aangewezen.

Bij de scouts worden stoere en uitdagende spellen gedaan waarbij plezier en samenwerken voorop staan. Spellen spelen bij de scouts is leuk maar nog veel leuker is het dat je wordt uitgedaagd om moeilijke knopen te leggen waarmee je uiteindelijk je eigen keuken op kamp kunt maken of een groot bouwwerk met elkaar kunt maken.

Daarnaast leer je als scout niet alleen vuur maken maar ook het hout hakken voor het vuur en daarbij wordt je geleerd hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen.

Een speurtocht lopen is een hele uitdaging bij de scouts. Door middel van verschillende technieken leer je je weg te vinden. Kaart en kompas zijn hierbij natuurlijk onmisbaar.

Scouts komen iedere week bij elkaar tussen 14.00 en 17.00. Scouts dragen een kaki-kleurige scoutfit blouse met daarbij onze eigen groepsdas. Scouts gaan ieder jaar van zaterdag tm zaterdag op kamp. Zij kamperen dan in tenten en koken in hun zelfgemaakte keukens. Tijdens het kamp worden de geleerde dingen als route-technieken, knopen en vuur maken allemaal toegepast. Soms zijn de kampen heel primitief en is er niet eens een wc op het terrein en 1x per 4 jaar op kamp naar het buitenland.