Explorers

exprlorers logo

Explorers zijn een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Bij de explorers ligt er veel nadruk op zelfstandigheid. Zo zijn zij zelf verantwoordelijk voor de opkomsten en alles wat zij daarvoor nodig hebben. Er is dan ook geen leiding maar begeleiding aanwezig bij de opkomsten. De begeleiding is niet leidend maar ondersteund de jongeren.

Explorers werken het hele jaar toe naar het kamp. Omdat zij op kamp gaan naar het buitenland, vaak 10 dagen, is het nodig dat zij geld verdienen om dit te kunnen bekostigen. Dit betekent niet dat je iedere opkomst aan het werk bent maar wel veel met alkaar aan de slag bent om creatieve ideeen uit te voeren om geld te verzamelen. Als je niet met het kamp bezig bent houd je je bezig met uitdagende activiteiten die je zelf hebt bedacht. Zo is er in het verleden gewerkt aan een zeepkist, zijn er grote bouwwerken gepionierd en is er primitief gekookt. Dit zijn uiteraard nog maar enkele voorbeelden. Wat vooral heel leuk is dat je met anderen van je eigen leeftijd je talenten en eigenschappen ontdekt.

Explorers komen op zaterdag tussen 19.00 en 21.00 bij elkaar. Zij dragen een brique-kleurige scoutfit blouse met daarbij onze eigen groepsdas.